Filosofia i funcionament

Filosofia i funcionament, paraules claus: consens, compartir, etc.

Filosofia i funcionament de l’Associació

Creiem en les estructures d’iguals i en el poder compartit, volem que aquesta associació ajudi a treure el millor de cada persona i a trobar-nos com a iguals. Per tant la cerca del consens és molt important per nosaltres. treballem també amb altres estructures i mètodes de presa de decisions: democràtics, decisions en petit grup, etc.

Valorem el lideratge, agraint la dedicació i la voluntat d’assumir tasques i responsabilitats del que l’exerceixen ja que entenem que tenir persones amb capacitat de decisió ens ajudar a ser més efectius i simplifica l’organització. Valorem també l’experiència i per això també preveiem la creació d’un Consell formats per persones de dins i de fora de l’associació amb una trajectòria i experiència en els àmbits de l’associació.

Des de l’Assamblea general, s’escull la Junta directiva i  s’organitzen grups de treball liderats per un/a encarregat/ada.

Formació i Activitats

Per ser coherents amb aquest valors oferim formacions sense ‘Gurus’ ni ‘Mestres’. La majoria de les nostres activitats es basen en debats, cercles o formació entre iguals. La idea és oferir eines i idees, en cap cas ‘vertitats’. Valorem positivament la diversitat d’estils i d’opinions sempre que s’expressin amb respecte i sense coaccionar a l’altre a estar-hi d’acord.

Hi ha una persona o grup de persones que organitzen, gestionen i faciliten la formació però s’espera que cadascú, dins de les seves possibilitats, comparteixi les seves habilitats i dons. Agraïm la feina i l’esforç de preparació tan si són persones amb molts coneixements i experiència com si no, intentant sempre oferir la màxima qualitat possible.

Si tenim la possibilitat de comptar amb un/a expert/a la valorem i l’agraïm,  la considerem una oportunitat especial ja que aquest no és el nostre mètode habitual de treball.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s